De ce ar trebui sa ai permis de conducere? Avantaje si Beneficii

22.03.2023


Ai sărit din pat într-o dimineață obișnuită și îți dai seama că trebuie să ajungi la o întâlnire importantă în cealaltă parte a orașului? Primul tău gând va fi că e mai simplu să suni la taxi, decât să iei mijloacele de transport în comun, nu? Ce ar fi să te poți duce singur acolo unde ai nevoie? Înscrie-te la cursurile auto de permis de conducere pe VreauPermis.ro!

Permisul de conducere este o necesitate într-o lume modernă în care mobilitatea și independența sunt vitale. Cu un permis de conducere valabil pentru categoria auto dorită, poți conduce legal un vehicul pe drumurile publice și poți călători oriunde dorești.

Din orice punct de vedere privești, obținerea permisului de conducere nu este doar o formalitate legală, ci și o investiție în libertatea și autonomia ta personală. Cu permisul de conducere, economisești bani, ai acces la o mulțime de oportunități de joburi și te poți bucura de libertatea și mobilitatea pe care o oferă un vehicul personal.

Astăzi ne-am propus să discutăm împreună despre avantajele și beneficiile permisului de conducere pentru categoria B. Te invităm să descoperi cele mai importante informații pe care le vei afla astăzi de la noi:

 • Câtă nevoie ai de permis de conducere?

 • De ce ai nevoie pentru obținerea permisului de conducere?

 • Ce presupune examenul auto? Proba scrisă și proba practică

 • Permisul de conducere categoria B: Avantaje și beneficii

 • De ce să alegi scoala de soferi TEO?

Câtă nevoie ai de permis de conducere?

autovehicul 3.500 kg

Așa cum punctam și la început, permisul de conducere este o necesitate astăzi. Poate fi o investiție importantă în mobilitatea și independența ta, dar și în siguranța ta și a celor din jurul tău.

Un permis de conducere nu este doar un document care atestă faptul că ai dreptul să conduci un autovehicul. Este o dovadă a responsabilității și a capacității tale de a conduce în siguranță, respectând regulile de circulație fără să pui în pericol viața altor persoane sau pe a ta.

Permisul de conducere îți deschide oportunități variate: de la libertatea de deplasare până la oportunități de angajare. Trebuie doar să dai de permis categoria B și poți conduce vehicule cu o capacitatea care să nu fie mai mare de 8 locuri și cu masa maximă autorizată de 3.500 kg și remorcă de 750 kg.

Fără permis de conducere, ai putea să te bazezi pe mijloacele de transport public sau pe serviciile de ride sharing și taxi, dar acestea sunt mai puțin flexibile și pot fi mult prea costisitoare pe termen lung. Înscrie-te la examen azi!

De ce ai nevoie pentru obținerea permisului de conducere?

Ți-ai propus să dai de permis? Școala de șoferi TEO te aduce cu un pas mai aproape spre independența ta financiară și libertatea de a te deplasa oriunde și oricând dorești pe drumurile publice.

Este necesar să te înscrii la cursurile noastre, să parcurgi partea de legislație și să participi la orele de pregătire practică și vei obține permisul auto pentru orice categorie îți dorești! Dacă vrei să afli mai multe detalii despre categorii auto pentru care poți susține examenul de permis de conducere, te invităm să consulți ofertele noastre pentru toate categoriile de permis.

În cazul obținerii permisului de conducere pentru categoria B, trebuie să îndeplinești câteva condiții și să pregătești următoarele acte:

 • vârsta minimă pentru permis categoria B este de 17 ani și 9 luni; ulterior la 18 ani poți susține examenul auto

 • trebuie să fii apt din punct de vedere psihologic și medical

 • trebuie să soliciți cazier judiciar care să confirme că nu ai fost condamnat pentru infracțiunile prevăzute în Codul Penal la art.24 din O.U.G. 195/2002

 • pentru înscriere la școala de șoferi îți trebuie cartea de identitate

 • trebuie să semnezi contractul de prestări servicii

 • trebuie să achiți taxa de examen auto pentru categoria B

Ce presupune examenul auto? Proba scrisă și proba practică

permis categoria B

Școala de șoferi durează atât timp cât ai nevoie. Cu toate acestea, există câteva reglementări pe care trebuie să le ai în vedere. Este necesar să parcurgi informații la nivel teoretic, dar și practic pentru a putea obține permisul de conducere pentru orice categorie auto.

Ansamblul de informații pe care îl vei dobândi la școala de șoferi TEO este format dintr-o serie de cursuri teoretice, dar și practice care te vor ajuta să obții cunoștințe și abilități esențiale de conducere în siguranță.

Acestea includ regulile de circulație, semnele de circulație, conducerea defensivă și multe altele. Toate acestea îți vor fi de ajutor nu doar pentru a obține permisul de conducere, ci și pentru a conduce în siguranță și pentru a evita accidentele în viitor.

Pentru categoria B cursanții fac un cumul de 14 ore teoretice și 30 ore practice. Acestea sunt clasificate în felul următor:

 • 4 de ore legislație rutieră, 2 ore de legislație specifică, 4 ore de conducere preventivă și ecologică, 2 ore de prim ajutor și 2 ore pentru cunoașterea și întreținerea autovehiculului

 • 30 de ore de condus pentru deprinderea artei conducerii pentru categoria B cu carburant inclus în tariful pachetului de școlarizare

Permisul de conducere categoria B: Avantaje și beneficii

Gândul că trebuie să-ți petreci o mare parte din venit pe servicii de taxi și ride sharing poate să devină o mare bătaie de cap. Dar, cu un permis de conducere în buzunar, poți să economisești o mulțime de bani și să ajungi la timp la întâlnirile importante.

În plus, dacă ai nevoie urgentă să ajungi undeva, nu va mai fi cazul să aștepți un taxi să te ducă la destinație. Te urci la volanul propriului autovehicul și mergi fără probleme oriunde vrei să ajungi. Vei călători mai ușor și mai rapid, având control asupra programului tău și asupra traseului pe care îl urmezi.

Dar beneficiile nu se opresc aici. Un permis de conducere poate deschide o mulțime de oportunități. Îți poți găsi un loc de muncă în sectorul serviciilor, oferind servicii de livrare sau transport pentru companii. Oportunitățile sunt nelimitate și depind de interesele și abilitățile tale.

Și nu uita de libertatea pe care o vei avea atunci când ai propriul tău autovehicul. Poți să mergi oriunde dorești, oricând dorești, fără a fi dependent de mijloacele de transport în comun sau de disponibilitatea taxiurilor.

Și, nu în ultimul rând, obținerea permisului de conducere categoria B poate contribui la îmbunătățirea stării tale de spirit și la reducerea stresului și a anxietății. Șofatul este o activitate relaxantă și plăcută pentru multe persoane, mai ales dacă alegi să călătorești pe drumuri frumoase sau în compania celor dragi.

De ce să alegi scoala de soferi TEO?

Hai să îți spunem de ce! Ai acces la o categorie vastă de permise de conducere. Poate că nu urmărești să obții categoria B, în schimb ai vrea să îți iei permisul de conducere pentru categoria BE. Procesul de pregătire este la fel de amplu atât la nivel de pregătire teoretică, cât și din punctul de vedere al pregătirii practice.

Împreună cu instructorii școlii TEO vei reuși să iei permisul de conducere din prima pentru categoria auto dorită! Înscrie-te chiar acum la cursurile noastre și alege pachetul de școlarizare dorit! Vei primi din partea noastră toate informațiile care îți trebuie pentru a putea conduce în siguranță pe drumurile publice.

În plus, marele avantaj la școala de șoferi TEO este că poți învăța pentru categoriile auto dorite pe un autovehicul automat, dacă preferi acest lucru și te poți pregăti inclusiv în poligonul nostru înainte de a exersa șofatul pe drumurile publice! Vino și tu în comunitatea învingătorilor!
Galerie Parc Auto


Parc Auto vreaupermis.ro
Parc Auto vreaupermis.ro
Parc Auto vreaupermis.ro
Parc Auto vreaupermis.ro

PARTENERI