Ce se poate ataşa unui autovehicul din categoria B?

24.04.2023


Tu ai răspuns corect la întrebarea această întrebare la examenul auto? Sau, mai bine punctat, știi care este răspunsul corect? Am tot întâlnit candidați de-a lungul timpului care se pierd la examenul de permis și printre cele mai comune întrebări pe care mulți cursanți le ratează se numără si aceasta: „Ce se poate ataşa unui autovehicul din categoria B?”

Școala de șoferi TEO este alături de tine chiar si după terminarea cursurilor auto de legislație si conducere, cu toate informațiile de care ai nevoie pentru a promova din prima examinarea pentru categorie B. Haide să recapitulăm împreună partea teoretică si să vedem care este răspunsul corect pentru întrebarea enunțată mai sus.

Iată ce informații utile vei afla astăzi de aici: 

  • Care este răspunsul corect pentru întrebarea „Ce se poate ataşa unui autovehicul din categoria B?”
  • Ce masă maximă autorizată are o remorcă pentru categoria B?
  • Cum te pregătești de examinarea pentru permisul auto?
  • Care sunt cele mai comune întrebări auto pe care să le aștepți la examinare?

Care este răspunsul corect pentru întrebarea „Ce se poate ataşa unui autovehicul din categoria B?”

Dacă până în punctul acesta ai parcurs în mare teoria, atunci deja cunoști câteva lucruri de bază despre categoria B. Categoria B a permisului auto permite autovehicule cu o masa totală maximă admisă de până la 3,5 tone și cu un număr de locuri de cel mult 8 scaune pentru pasageri, inclusiv scaunul conducătorului auto.

Dar acest lucru nu este tot. Așa cum sugerează si întrebarea din chestionarul auto, autovehiculului i se poate atașa și o remorcă uşoară. Deci, haide să vedem care este răspunsul corect pentru întrebarea cu pricina: Ce se poate ataşa unui autovehicul din categoria B?

A. o remorcă a cărei masă să nu depăşească 750 kg

B. o remorcă sau o semiremorcă, cu masa totală maximă autorizată nu depăşeşte 1 t

C. o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată depăşeşte 750 kg, cu condiţia ca masa totală maximă autorizată a ansamblului format din remorcă şi un autovehicul trăgător din categoria B să nu depăşească 4250 kg.

--- 

Răspunsurile corecte sunt A și C.

Opțiunea A se referă la o remorcă de 750 kg care este trasă de un autovehicul din categoria B în care masa maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg pentru întregul ansamblu.

Opțiunea C se referă ansamblul de vehicule a căror masă totală nu depășește 4.250 kg. Vorbim, desigur, despre un ansamblu de vehicule format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă de până în 750 kg.

Ce masă maximă autorizată are o remorcă pentru categoria B?

Ideea este că există o limită legală privind greutatea maximă de tractare a remorcii de către un autovehicul din categoria B. Această limită este de obicei stabilită de legislația din fiecare țară și este determinată de capacitățile și caracteristicile autovehiculului, precum și de siguranța în trafic.

Codul Rutier din România prevede, așa cum am precizat și anterior, o masă maximă pentru remorcă de maximum 750 kg. Dacă autovehiculul trăgător se încadrează cu tot cu remorca pe care o trage în 4.250 kg, atunci remorca poate depăși 750 kg.

Cum te pregătești de examinarea pentru permisul auto?

pregatire exmen

Este simplu! Primul pas este să te înscrii la cursurile noastre auto destinate categoriei B, dacă aceasta este cea pentru care ți-ai propus să te pregătești. Alege pachetul de școlarizare dorit: categoria B, B1, B Extins sau BE si alege instructorul cu care vrei să te pregătești să iei permisul din prima!

Pachetul de școlarizare presupune parcurgerea unui număr standard de ore de legislație și de conducere. Însă, înainte de a participa la cursurile de legislație, studiază manualul de pregătire în mod atent și asigură-te că înțelegi regulile de circulație, semnele rutiere și alte aspecte importante legate de condus. 

Acesta este un pas important, deoarece cunoașterea teoretică este crucială pentru a putea conduce în siguranță. Ulterior, instructorii noștri îți vor explica punctual toate nelămuririle pe care le ai si te vor asista în pregătirea teoretică cu simulări ale examenului scris. 

Partea imediat următoare este să exersezi conducerea în diverse medii și condiții de trafic, pentru a fi pregătit pentru examen si pentru a-ți crește încrederea. Alături de instructorul tău vei participa la orele de condus unde vei pune bazele pentru a-ți îmbunătăți abilitățile de a conduce, de la profesioniști în domeniu.

Suntem printre singurele instituții de profil care asigură poligon propriu pentru exersarea abilităților de conducere. Așadar, în postura de cursant al școlii de șoferi TEO, vei avea acces la 2 ore de conducere în poligon înainte de a conduce propriu-zis pe drumuri publice.

Care sunt cele mai comune întrebări auto pe care să le aștepți la examinare?

În timpul examinării pentru categoria B, este posibil să primești o varietate de întrebări legate de regulile de circulație, semne și despre condițiile de efectuare a diferitelor manevre de conducere. Unele dintre cele mai comune întrebări la care să te aștepți fac referire la manevra de întoarcere, depășire, aspecte legate de motor, cât si despre reducerea vitezei. Desigur, îți recomandăm să citești cu atenție legislația si să fii pregătit pentru orice întrebare vei primi la examenul scris la DRPCIV. 

Te asigurăm că dacă alegi cursurile noastre de pregătire auto, indiferent de categoriile de vehicule pentru care optezi, nu va fi cazul să îți faci probleme referitor la promovarea testului rutier. Dacă, spre exemplu, nu te simți pregătit în urma școlarizării, poți opta pentru câteva ședințe suplimentare atât din punct de vedere legislativ, cât și pentru condus.

Vrei să iei permisul din prima? Înscrie-te la cursurile noastre auto!

Dacă îți dorești să obții permisul de conducere din prima încercare, alege cursurile noastre. Școala noastră îți oferă cunoștințele și abilitățile necesare pentru a conduce ca un profesionist și pentru a face față cu succes situațiilor dificile de trafic. Înscrie-te pe VreauPermis.ro și intră în cea mai mare comunitate a șoferilor din România. Obține cu ușurință permisul de conducere din prima încercare și câștigă-ți independența!
Galerie Parc Auto


Parc Auto vreaupermis.ro
Parc Auto vreaupermis.ro
Parc Auto vreaupermis.ro
Parc Auto vreaupermis.ro

PARTENERI