Ce trebuie sa faci cand expira scoala de soferi?

19.12.2022


Sperăm totuși să nu fie cazul tău! Însă, dacă totuși ajungi în punctul în care să îți pui întrebarea „Ce fac atunci cand expira scoala de soferi?” rămâi aproape și te vom ajuta cu toate detaliile de care ai nevoie pentru a termina cu brio școala de șoferi și pentru a obține permisul de conducere din prima!

Scoala de soferi este un pas important în viața oricărui tânăr și nu numai. Și, de aceea, este esențial să alegi cu atenție instituția unde urmează să te pregătești pentru lecțiile de condus, cât și instructorul care te va pregăti pentru etapa absolvirii și obținerea permisului de conducere.

Noi la școala de șoferi TEO îți punem la dispoziție o selecție de pachete de școlarizare care cuprind orele de legislație și orele de conducere propriu-zisă în funcție de preferințele și programul tău. În cadrul școlii vei avea la dispoziție 14 ore teoretice susținute de instructori specializați de legislație și 30 de ore de conducere sub supravegherea instructorului auto ales.

Mai multe despre școala de șoferi si ce faci cand expira scoala de soferi urmează să afli în continuare. Iar dacă îți dorești o pregătire temeinică atât pe parte teoretică, cât în special pe parte practică, te invităm să te înscrii la cursuri pe VreauPermis.ro!

Informațiile pe care le vei afla din cadrul acestui articol:

  1. De ce să faci școala de șoferi la TEO?

  2. Cum îți pregătești dosarul pentru permis?

  3. Cât durează școala de șoferi?

  4. Ce faci cand expira scoala de soferi?

1. De ce să faci școala de șoferi la TEO?

scoala de soferi TEO

La școala de șoferi TEO cursanții au șansa să învețe să conducă prudent, dar și defensiv. Instructorii noștri sunt pregătiți să introducă viitorii șoferi în tainele condusului printr-o modalitate aparte și total diferită față de alte instituții de profil.

Dincolo de lecțiile de legislație, orice cursant al școlii de șoferi TEO beneficiază în mod gratuit de două ședințe de condus în poligonul propriu! În acest fel, înainte de a lua contact în mod direct cu traficul aglomerat și, periculos pe alocuri, pentru un începător, la scoala de soferi cursantul se poate pregăti într-un mediu controlat și lipsit de pericole pentru a putea da piept drumurilor publice.

2. Cum îți pregătești dosarul pentru permis?

dosarul auto valabil

Din momentul în care te-ai decis să începi scoala de soferi, trebuie să ai în vedere câteva lucruri. Pentru a susține examenul auto, trebuie să ai cel puțin vârsta de 18 ani împliniți. Scoala de soferi o poți face și fără a sărbători majoratul, însă conform legilor în vigoare, pentru examen este necesar să ai cel puțin 18 ani.

Fisa de scolarizare pe care o vei primi de la noi va putea fi eliberată după finalizarea ultimei ore de conducere și absolvirea examenului propus de noi. Examenul este similar cu cel care te va aștepta în momentul susținerii probelor pentru permisul de conducere, deci nu trebuie să îți faci griji. Te vom pregăti temeinic și poți fii sigur că vei lua permisul din prima alături de noi!

Înainte însă de fisa de scolarizare, trebuie să te asiguri că îndeplinești toate condițiile pentru înscrierea la școala de șoferi. Printre cele mai importante acte pe care trebuie să le pregătești în dosarul de admitere sunt următoarele:

  • avizul medical

  • avizul psihologic

  • cazierul judiciar

  • carte de identitate

  • semnarea contractului de prestări servicii

3. Cât durează școala de șoferi?

Scoala de soferi durează atât cât ai nevoie să te pregătești pentru examenul auto. În mod normal, le spunem cursanților noștri că este suficient să finalizeze 14 ședințe de legislație și 30 de ore de practică, adică orele de conducere. Însă, dacă simți că mai ai nevoie de ședințe suplimentare, poți oricând să faci o solicitare în urma efectuarii ședințelor încluse în pachet.

4. Ce faci cand expira scoala de soferi?

expira dosarul valabil 6 luni

Pentru început, este bine să știi că scoala de soferi împreuna cu fisa de scolarizare au valabilitate de 12 luni din momentul absolvirii. Altfel spus, de la data absolvirii ai un termen de 1 an să te înscrii la examenul auto și să îl susții.

Există mai multe scenarii posibile, însă noi ne dorim ca tu să fii cursantul care își face curajul să dea de permis auto și să îl obțină din prima încercare. Așadar, după ce ai obținut fisa medicala, avizul psihologic și cazierul judiciar și ai plătit și taxa de permis, este bine să te pregătești bine pentru examenul auto.

Dosarul auto este valabil 1 an de la data absolvirii școlii de șoferi, însă dacă nu reușești să obții permisul în cele 12 luni din momentul absolvirii, va trebui să iei tot procesul de la capăt. Din fericire nu este cazul cursanților noștri!

În schimb, dacă din diferite motive, nu reușești în cele 12 luni de la absolvirea școlii să promovezi examenul auto, va trebui să te înscrii din nou la scoala de soferi, să reiei ședințele de legislație și condus minim obligatorii. Și, mai mult decât atât să întocmești un nou dosar auto cu toate cele necesare: de la fisa medicala, cazierul judiciar și până la avizul psihologic și cel medical.

Înscrie-te pe VreauPermis.ro și obține rapid carnetul de conducere!

Ești pregătit să obții independența mult dorită? Foarte bine! Pregătește dosarul auto și înscrie-te la scoala de soferi TEO pe VreauPermis.ro! După ședințele de teorie și practică obligatorii, noi îți vom emite fișa de școlarizare cu care te poți înscrie și susține examenul auto pentru permis.

Te invităm să descoperi tainele conducerii prudente și responsabile în cea mai frumoasă comunitate de viitori șoferi, la scoala de soferi TEO. Indiferent de categoria auto pentru care vrei să te pregătești, în oferta noastră vei găsi cursurile potrivite de pregătire atât pentru mașini de turism, cât și pentru vehicule de mic sau mare tonaj.

Alege categoria dorită și înscrie-te și tu la cursul potrivit pentru tine pe VreauPermis.ro! De la începători la șoferi experimentați, la școala de șoferi TEO fiecare cursant își găsește locul. Vino în comunitatea învingătorilor și învață să conduci cu încredere pe drumurile publice.
Galerie Parc Auto


Parc Auto vreaupermis.ro
Parc Auto vreaupermis.ro
Parc Auto vreaupermis.ro
Parc Auto vreaupermis.ro

PARTENERI