Cat castiga un sofer Uber astăzi? Vezi cum poți obține atestat Uber în București!

01.03.2023


Te-ai gândit să îți câștigi venitul într-un mod alternativ? Poate un mediu de lucru fără stres și cu zile libere atunci când îți dorește inima sunt aspecte care te fac să te întrebi cat castiga un sofer Uber într-un oraș-metropolă cum este și Bucureștiul.

Am ajutat mulți cursanți de toate vârstele să obțină atestat UBER, atât în București, cât și în Ilfov. Prin urmare, avem câțiva kilometri la activ pe parte de pregătire parteneri Uber. Dar, haide să nu te plictisim cu date și cifre despre acest lucru. Pe tine, cu siguranță, te interesează suma la care te poți aștepta să o scoți după o săptămână de curse de ridesharing prin București.

Haide să vedem împreună cam ce venit în lei pe lună obține un șofer Uber și cum sunt câștigurile calificate în funcție de consum și orele pe care șoferul le lucrează. Știi deja că tarifele Uber în București (și nu numai) sunt stabilite în mod dinamic. 

Dar cu toate acestea, șoferilor nu le revine în totalitate întreg venitul, întrucât o cotă din câștiguri se duce pe taxele aferente parteneriatului cu această aplicație de ridesharing. Dar, mai multe despre regimul alternativ de taxi, cat castiga un sofer Uber și cum poți ajunge să ai un astfel de job vei afla în cadrul acestui articol de blog.

Iată cele mai importante informații pe care le vei afla astăzi

  • Cat castiga un sofer Uber în medie?

  • Cât câștigă un șofer Uber dacă lucrează 8 ore pe zi?

  • Atestate Uber: ce presupune examenul și cum poți obține și tu un atestat profesional?

  • Avantaje: de ce ai vrea să fii șofer de Uber?

Cat castiga un sofer Uber în medie?

Fie că alegi Uber sau Bolt, venitul tău lunar nu va fi calculat doar în funcție de ce companie alegi, ci mai degrabă de numărul de kilometri parcurși, de cursele pe care le efectuezi și valoarea acestora și, ar fi bine să iei în calcul și delimitările dintre part time și full time.

Din cuantumul curselor trebuie întotdeauna să scazi și taxele, respectiv chiria mașinii (dacă nu conduci mașina ta), combustibilul și întreținerea periodică. Numărul de ore este crucial în determinarea venitului tău net.

Dacă alegi să faci bani un șofer Uber poate surclasa alte ocupații, în schimb, dacă alegi un job mai lejer și preferi să lucrezi în jur de 4-5 ore pe săptămână, venitul tău din cuantumul curselor va arăta dramatic diferit.

Cât câștigă un șofer Uber dacă lucrează 8 ore pe zi?

șoferii cursă Uber Bolt

În mod normal, câștigurile din ridesharing depind de multe variabile, inclusiv de orașul în care lucrezi, timpul petrecut pe drum, numărul de curse efectuate, dacă alegi sau nu să lucrezi și în weekend și prețul per kilometru sau per minut impus de companie.

În medie, un șofer care lucrează la o companie de ridesharing (Uber/Bolt) poate câștiga între 15 și 25 de lei pe oră în majoritatea orașelor. Dacă lucrezi 8 ore pe zi, înseamnă că ai putea câștiga undeva între 120 și 200 de lei pe zi brut.

Din acești bani, trebuie să scazi și comisionul Uber sau Bolt, în funcție de compania cu care ai ales să lucrezi. Va mai trebui să iei în calcul și orașul în care lucrezi. Dacă lucrezi într-un oraș aglomerat cu trafic intens, cum este capitala atunci poți câștiga mai mult decât într-un oraș mai mic sau mai puțin aglomerat.

Șoferii care au propria mașină și care își petrec fiecare weekend și săptămână de lucru în mașină efectuând curse, vor putea ajunge la un venit net de 100 lei pe zi. Adică, dacă ar fi să raportăm venitul pe zi la o săptămână întreagă (inclusiv weekend și zile libere de la stat) câștigul tău net ar putea fi de până la 4.000 lei.

Desigur, cat castiga un sofer Uber mai depinde și de șoferi, de tariful dinamic pe cursă, dacă lucrează 5 zile sau 7 zile și așa mai departe. Sunt mulți șoferi care pot ajunge și la un salariu de 6.000 lei folosind aplicația Uber în București.

Atestate Uber: ce presupune examenul și cum poți obține și tu un atestat profesional?

salariu curse

Să începem cu felul în care poți obține atestatul Uber. Șoferii care își doresc să câștige în plus la salariu printr-un job adițional de tip Uber, trebuie să aibă un permis auto categoria B cu un minim de 2 ani vechime și vârsta minimă de 21 de ani.

La fel de important, pentru a deveni șofer Uber, trebuie să fi respectat legea auto din ziua în care ai câștigat dreptul de conducere până în momentul în care susții examenul de atestat. Prin urmare, este important să nu îți fi fost suspendat permisul mai mult de două ori de la obținere pentru consumul de alcool.

Examenul de atestat Uber constă într-o examinare scrisă unde trebuie să bifezi corect 14 întrebări din cele 20 care îți sunt adresate. Referitor la taxe de atestat, există două tipuri: mai întâi taxa de școlarizare, în valoare de 250 lei și taxa de reautorizare la aceeași suma.

3 avantaje pentru care și tu ai vrea să fii șofer de Uber

Dacă la asta te gândeai, înseamnă că am ajuns cu informația fix acolo unde trebuia! Se pot face bani din Uber în București, însă trebuie să te și ții de treabă, din câte ai putut observa. Mai mult decât atât, trebuie să ai în vedere și acel comision impus de companie.

Însă, cu toate acestea, există o mulțime de motive pentru care cei mai mulți clienți își propun să renunțe la actualul job sau să contribuie mai mult la venitul din gospodărie devenind șofer de Uber. Hai să vedem împreună cele mai importante 3 avantaje de a deveni șofer Uber.

1. Flexibilitatea programului de lucru

Indiferent de cât câștigă un șofer Uber, nimic nu se poate compara cu programul de lucru și flexibilitatea. Ca șofer de servicii de ridesharing, ai posibilitatea să îți stabilești propriul program de lucru (part time sau full time) și să îți alegi orele în care vrei să lucrezi. Acest lucru îți oferă posibilitatea de a-ți organiza timpul într-un mod care să fie convenabil pentru tine.

2. Oportunitatea de a câștiga bani suplimentari

În funcție de tine și numărul de curse, ai posibilitatea de a câștiga bani suplimentari. Poți decide să îți folosești mașina personală pentru a genera venituri suplimentare fără să ai nevoie de un program de lucru prestabilit. De asemenea, poți alege să lucrezi pe timpul tău liber sau să lucrezi mai mult pentru a câștiga mai mulți bani.

3. Interacțiunea cu oameni noi

Ești o persoană sociabilă de fel? Ca șofer de Uber/Bolt ai posibilitatea de a întâlni oameni noi în fiecare zi și de a socializa cu ei. Dacă îți place să interacționezi cu oamenii și să ai conversații interesante, aceasta poate fi o oportunitate excelentă pentru tine. De asemenea, vei avea posibilitatea să cunoști oameni din diferite domenii și să înveți lucruri noi de la ei.

Ia-ți atestatul de Uber cu VreauPermis.ro și crește-ți venitul lunar!

Gândește-te doar atât: dincolo de cat castiga un sofer Uber, dacă nu te-au convins motivele anterior menționate, trebuie să înțelegi că prin serviciile de ridesharing vei avea control absolut asupra deciziei de lucru. Nu trebuie să îți mai faci griji cu privire la un șef care să îți spună ce să faci sau să te conformezi unui program strict.
Galerie Parc Auto


Parc Auto vreaupermis.ro
Parc Auto vreaupermis.ro
Parc Auto vreaupermis.ro
Parc Auto vreaupermis.ro