Carnet de conducere pierdut: ce se întâmplă și ce poți face?

20.12.2022


Din păcate, dacă ne găsim în asemenea circumstanțe, înseamnă că ai nevoie de o soluție pentru problema ta cea mai apăsătoare: carnet de conducere pierdut. Stai liniștit, există întotdeauna o rezolvare chiar și pentru cea mai dificilă problemă!

În cazul în care ți-ai pierdut permisul de conducere, procedura de redobândire permis categoria B este similară cu cazul în care îți expiră sau ți-a fost furat. În principiu, trebuie să pregătești câteva date și să te înarmezi cu răbdare pentru a solicita cererea pentru eliberarea duplicatului permisului de conducere.

Fii fără griji, în rândurile ce urmează îți vom prezenta punctual toți pașii pe care îi ai de urmat pentru eliberarea permisului de conducere românesc. Rămâi așadar până la final și îți vom face întregul proces mult mai ușor, întrucât vei avea toate detaliile necesare redobândirii unui permis pierdut furat, după caz.

Cuprins:

  1. Carnet de conducere pierdut: Ce trebuie să faci dacă ți-ai pierdut permisul de conducere anterior?

  2. Care este procedura pentru eliberarea permisului de conducere pierdut?

  3. Actele necesare pentru eliberarea duplicatului permisului de conducere

  4. Când poți intra în posesia noului permis de conducere?

1. Carnet de conducere pierdut: Ce trebuie să faci dacă ți-ai pierdut permisul de conducere anterior?

Se poate întâmpla oricui și nu este o dramă, atât timp cât poți solicita oricând cererea pentru eliberarea duplicatului permisului de conducere. În principiu, procedura de redobândire se aseamănă cu cea în cazul motivului deteriorare, permis de conducere expirat sau furt.

Procedura de înlocuire a permisului de conducere românesc nu este complicată, totul se obține și se completează în format electronic la ghișeu, împreună cu declarația de furt, pierdere după caz. Pe scurt, va trebui să soliciți eliberarea unui duplicat al permisului, să achiți taxa de permisul de conducere și să faci dovada pentru contravaloarea permisului de conducere.

Vizitele tale vor fi în primul rând la DRPCIV (Serviciul public comunitar regim premise de conducere și înmatriculare a vehiculelor), la o instituție medicală pentru a fi declarat apt de condus și abia apoi poți solicita eliberarea unui duplicat al permisului.

După ce solicitarea a fost primită și aprobată, permisul de conducere poate fi al tău în doar câteva zile. Etapele nu sunt chiar atât de multe și vei vedea cât de repede poți obține permisul auto.

2. Care este procedura pentru eliberarea permisului de conducere pierdut?

procedura pentru eliberarea permisului

Prima oprire este la direcția regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor. Însă, înainte să mergi la DRPCIV trebuie să faci o programare online pe platforma serviciului public comunitar. Intri rapid pe platforma DRPCIV, completezi datele de pe actul de identitate și să alegi o zi și o oră la care știi sigur că poți ajunge să depui documentele pentru eliberarea unui nou permis de conducere.

Din fericire, aici nu trebuie să îți faci griji, fiindcă orele se respectă cu strictețe. Așadar, vei scuti foarte mult timp, fiindcă nu vei mai fi nevoit să stai la coadă pentru eliberarea permisului de conducere.

După ce ai făcut programarea, rămâne să achiți taxa de permis auto. Contravaloarea permisului de conducere este de 89 lei și poate fi achitată online fie prin portalul Ghiseul.ro ori direct pe site-ul DRPCIV. Dacă vrei să faci plata în numerar, poți merge la cel mai apropiat sediu CEC Bank.

Imediat după ce ai achitat și taxa, trebuie să obții fișa medicală pentru a o adăuga dosarului de acte pentru preschimarea permisului auto expirat. Mergi la medicul de familie și în urma unei examinări, instituția medicală respectivă îți va elibera fișa medicală.

3. Actele necesare pentru eliberarea duplicatului permisului de conducere

Din fericire, documentele pe care trebuie să le pregătești nu sunt atât de multe. Le vei obține și se completează rapid. Pentru a te asigura că procesul se finalizează rapid, fii atent să nu îți lipsească nimic.

Cererea de schimbare a permisului trebuie să fie însoțită de următoarele documente:

  • actul de identitate în original și copie

  • dovada plății taxei de permis în valoare de 89 lei

  • vechiul permis de conducere expirat

  • fișa medicală

Dacă deja ai toate documentele anterior menționate, te duci direct la DRPCIV și le depui. În funcție de ziua și ora pe care le-ai ales, recomandarea noastră este să ajungi la serviciul regim permise de conducere cu cel puțin 10 minute înainte, pentru a evita orice surpriză.

4. Când poți intra în posesia noului permis de conducere?

valabilitate a documentului preschimbat

Dacă ai urmărit cu atenție toți pașii anterior menționați nu mai ai de ce să îți faci griji cu privire la eliberarea unui nou permis de conducere. În principiu, vei avea de așteptat nici mai mult, nici mai puțin de 15 zile lucrătoare. Totul este facil și nu va mai trebui să faci nimic în plus.

Vezi cât de ușoară este toată procedura?

Procesul de redobândire nu este complicat, așa că în cazul unui carnet de conducere pierdut, chiar nu ai de ce să îți faci griji! Îți faci programare online, te asiguri că ai toate actele, achiți taxa de permis în valoare de 89 lei și totul este aproape ca rezolvat.

Poliția Rutieră nu este îngăduitoare cu șoferii care nu își verifică cu atenție documentele auto. Așa că nu risca penalizările și amenzile! Mai ales când procedura de redobândire este atât de simplă și deloc costisitoare.
Galerie Parc Auto


Parc Auto vreaupermis.ro
Parc Auto vreaupermis.ro
Parc Auto vreaupermis.ro
Parc Auto vreaupermis.ro