Profesori de legislatie Scoala TEO

1. Profesori de legislatie   Autorizare

Pret: 550

2. Profesori de legislatie   Reautorizare

Pret: 350

Atestat Profesor Legislatie Rutiera

Alatura-te comunitatii noastre de invingatori la Scoala de soferi TEO, unde pregatim profesori dedicati si pasionati, care impartasesc aceeasi viziune asupra sigurantei rutiere si a responsabilitatii in trafic. 

Pe parcursul pregatirii vei avea ocazia sa te familiarizezi cu noile tehnologii si evolutiile din industria auto, astfel incat sa poti oferi informatii de ultima ora si solutii eficiente pentru cursantii tai. Folosim metode inovatoare de predare, pentru a-ti dezvolta abilitatile de comunicare, gandire critica si luare a deciziilor in contextul traficului rutier.

Aici vei gasi oportunitatea de a obtine atestatul de profesor de legislatie rutiera pentru pregatirea si instruieirea viitorilor soferi din punct de vedere legislativ in vederea obtinerii permisului de conducere si respectarea circulatiei pe drumurile publice.

Inscrie-te la curs profesor legislatie rutiera, pret afisat in grila de mai sus!

Reglementari atestate profesionale de profesor de legislatie rutiera

Conform reglementarilor privind atestarea profesorilor de legislatie, candidatii trebuie sa dispuna de cunostinte solide, atat teoretice, cat si practice despre legile si regulile de circulatie si sa aiba o experienta practica adecvata in conducere. Pentru a dobandi cunostintele necesare obtinerii atestatului de profesor de legislatie rutiera, este nevoie sa dai dovada de rabdare si tact in relatia cu studentii si viitorii soferi pe care ii vei instrui. 

Nota: Examenul de atestat profesor legislatie rutiera poate fi sustinut doar de persoanele care au absolvit un regim de invatamant superior de lunga durata.

Conditii inscriere curs atestat profesor legislatie rutiera

Normele privind atestarea pentru profesorii de legislatie rutiera si a instructorilor de conducere auto impun o serie de conditii pe care fiecare cursant trebuie sa le indeplineasca la inscrierea la cursurile de pregatire pentru obtinerea certificatului:

 • sa aiba varsta minim legala de 25 de ani pentru a incepe cursul
 • sa detina permis de conducere valabil cel putin pentru categoria В cu o vechime de cel putin 5 ani
 • sa nu fi avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule in ultimele 6 luni, sau de doua ori in ultimii 15 ani pentru consum de alcool
 • sa nu fi avut anulat permisul de conducere in ultimii 10 ani
 • sa fie apt din punct de vedere medical si psihologic pentru desfasurarea activitatii respective
 • cazier judiciar fara inscrisuri

Acte necesare pregatire profesionala

In conformitate cu normele privind atestarea profesorilor, Autoritatea Rutiera Romana (A.R.R) prevede o serie de acte necesare pentru inscrierea la cursurile de pregatire pentru certificatul de atestare profesionala:

 • copie dupa cartea de identitate
 • copie permis de conducere
 • cazier judiciar

Cu mentiunea ca trebuie sa reiasa faptul ca solicitantul nu a fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru o serie de infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice.

Printre acestea amintim urmatoarele  infractiuni: de omor, lovire sau vatamare cauzatoare de moarte, vatamaare corporala grava, talharie, ultraj, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea linistii publice, viol, lipsirea de libertate, luare si dare de mita , trafic de influenta, trafic sau consum de droguri – daca nu a intervenit reabilitarea sau amnistia).

 • cazier auto sau alt document echivalent din care sa rezulte ca sunt indeplinite conditiile prevazute
 • aviz medical
 • aviz psihologic
 • diploma legalizata de studii la institutii de invatamant superior de lunga durata in specializarile stiinte juridice sau tehnice

Durata cursurilor pentru atestarea profesorilor de legislatie rutiera

In calitate de persoana autorizata care efectueaza pregatirea teoretica a candidatilor in vederea obtinerii permisului de conducere, ARR impune o durata minima a cursurilor de pregatire de 90 de ore. In cadrul acestei perioade, persoana care isi doreste sa obtina atestatul de profesor trebuie sa urmeze 15 zile de pregatire teoretica.

Dupa perioada de pregatire, candidatii pot sustine examenul de autorizare. Perioada de valabilitate a certificatului de atestare este de 5 ani de la data promovarii examenului. La expirarea certificatului, este necesara reinnoirea acestuia printr-un curs de perfectionare sau reautorizare.

Examen atestare profesori de legislatie rutiera

Examenul de atestare pentru profesor de legislatie autorizat de Ministerul Transporturilor are ca scop verificarea cunostintelor si abilitatilor candidatilor in domeniul legislatiei rutiere. Examenul consta in doua probe: un test grila pe calculator si o proba orala.

Proba scrisa pe calculator testeaza cunostintele teoretice ale candidatilor printr-un set de 60 de intrebari din domeniul legislatiei rutiere. Fiecare intrebare are 4 variante de raspuns, din care doar una este corecta. Pentru obtinerea calificativului admis, candidatii trebuie sa obtina cel putin 54 de raspunsuri corecte.

Proba orala presupune prezentarea unei teme de legislatie rutiera in fata comisiei de evaluare. Aceasta proba are scopul de a evalua abilitatile de comunicare, precum si capacitatea de a explica concepte si reguli intr-un mod clar si coerent. In cazul probei orale, in vederea promovarii candidatii vor fi evaluati in functie de modul in care isi prezinta si sustin tema  de legislatie rutiera.

Mentiuni:

- NU SE APLICA REDUCERE LA REDUCERE. REDUCERILE NU SE CUMULEAZA!

- REDUCERILE SE APLICA LA TOATE CATEGORIILE, EXCEPTIE FACAND: CAT. VIP, CAT. B1 SI CAT. CU INSTRUCTOR PREFERENTIAL

- PENTRU A BENEFICIA DE OFERTE, FISA MEDICALA SI TESTUL PSIHOLOGIC TREBUIE FACUTE PRIN INTERMEDIUL SCOLII.