Manager transport marfa Scoala TEO

1. Manager transport marfa   Autorizare

Pret: 550

2. Manager transport marfa   Reautorizare

Pret: 450

Atestat Manager transport marfa

Ce face un manager de transport marfa? Managerii de transport de marfuri supravegheaza si coordoneaza activitatea de transport in cadrul unei companii de transporturi rutiere. Principalele responsabilitati includ planificarea rutelor si programelor de transport, coordonarea transportului efectiv, gestionarea flotei de vehicule, negocierea contractelor de transport si monitorizarea performantei.

Pentru a obtine aceasta titulatura, este necesar sa urmezi cursurile de pregatire de specialitate din domeniul transporturilor rutiere. Scoala de soferi TEO iti pune la dispozitie pregatire profesionala si legislatie auto pentru a promova examenul si a obtine un certificat manager transport marfa.

Atestate profesionale: cursuri manager transport marfa

Cursul pentru a obtine certificatul de manager de transport este destinat persoanelor care sunt responsabile de conducerea si gestionarea activitatilor de transport si a personalului de specialitate din domeniul transportului. Scopul final este de a oferi participantilor cunostinte solide si abilitati practice necesare pentru a conduce activitatile de transport rutier intr-un mod sigur, legal si eficient.

Participarea la curs este necesara pentru a asigura o pregatire corespunzatoare si pentru a obtine atestarea profesionala in domeniul transportului rutier. Astfel, persoanele care doresc sa conduca si sa gestioneze activitatile de transport rutier in cadrul unei intreprinderi trebuie sa parcurga acest curs.

Cursul acopera aspecte relevante pentru activitatea de transport rutier, cum ar fi legislatia si reglementarile specifice domeniului, managementul operatiunilor de transport, gestionarea flotei de vehicule, strategii de optimizare a rutelor si utilizarea eficienta a resurselor disponibile. 

Conditii pentru inscrierea la curs

Termenul de manager de transport marfa este definit de cadrul profesional angajat de o intreprindere pentru a conduce permanent si efectiv activitatile de transport ale firmei respective. Pentru a intra in aceasta profesie si a o exercita, exista anumite criterii si cerințe pe care candidatii trebuie sa le indeplineasca.

Unul dintre aceste criterii este nivelul minim de educatie. Pentru a deveni manager de transport marfa, candidatul trebuie sa demonstreze ca a absolvit cel putin 12 clase de liceu. Acest lucru se poate face prin prezentarea unui document emis de Ministerul Educatiei din Romania care atesta finalizarea cu succes a studiilor de liceu.

Cu toate acestea, exista o exceptie pentru cei care detin o diploma de inginerie in domeniul autovehiculelor rutiere. Acestia sunt scutiti de obligatia de a urma cursurile unei institutii specializate de invatamant in domeniul transportului marfurilor. In aceasta situatie, candidatul trebuie sa se programeze pentru examenul de atestare care are loc la sediul unui centru autorizat de atestare auto.

Acte necesare eliberare atestat manager transport marfa

Pentru inscrierea la un curs manager transport marfa pret autorizare sau reautorizare, este nevoie sa pregatesti urmatoarele documente la dosarul de inscriere: 

  • copie buletin sau carte de identitate
  • cerere tip de inscriere 
  • copie dupa diploma de studii liceale sau dupa diploma de bacalaureat
  • dupa caz, actul care dovedeste resedinta, in copie

Pregatirea si promovarea examenului de atesata manager transport marfa

Cursul tehnic de pregatire profesionala pentru autorizare are drept scop pregatirea candidatilor pentru responsabilitatea de a gestiona activitatea de transport si se finalizeaza printr-un examen care consta in doua probe distincte. Pentru a promova examenul si a obtine certificarea, candidatii trebuie sa indeplineasca anumite criterii de punctaj din procentajul celor doua probe.

Prima proba a examenului este o proba pe calculator si consta intr-un test grila. Persoana care sustine examenul trebuie sa raspunda la 100 de intrebari care au 4 variante de raspuns, din care doar una figureaza ca raspuns corect. Pentru a promova aceasta proba, candidatii trebuie sa obtina minim 50 de puncte.

A doua proba a examenului este o proba scrisa si consta in rezolvarea unui studiu de caz. Candidatii trebuie sa raspunda la 20 de intrebari referitoare la cazul prezentat. Fiecare intrebare are, de asemenea, un numar fix de puncte alocat, iar candidatii primesc punctajul corespunzator in functie de raspunsurile lor. Pentru a promova aceasta proba, candidatii trebuie sa obtina cel putin 50% din punctele posibile.

Pentru a promova examenul in ansamblu si a obtine certificarea, candidatii trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii de punctaj: sa obtina cel putin 60 de procente din totalul punctelor acordate la ambele probe si sa nu aiba un procentaj de puncte obtinute mai mic de 50% din punctele posibile la niciuna dintre probe.

Valabilitate atestat manager transport marfa: 5 ani

Durata cursului: 60 ore

Mentiuni:

- NU SE APLICA REDUCERE LA REDUCERE. REDUCERILE NU SE CUMULEAZA!

- REDUCERILE SE APLICA LA TOATE CATEGORIILE, EXCEPTIE FACAND: CAT. VIP, CAT. B1 SI CAT. CU INSTRUCTOR PREFERENTIAL

- PENTRU A BENEFICIA DE OFERTE, FISA MEDICALA SI TESTUL PSIHOLOGIC TREBUIE FACUTE PRIN INTERMEDIUL SCOLII.