Manager Taxi si Inchiriere Scoala TEO

1. Manager Taxi si Inchiriere   Autorizare

Pret: 550

2. Manager Taxi si Inchiriere   Reautorizare

Pret: 450

Atestat Manager Taxi si Inchiriere

Obtinerea certificatului de atestat manager taxi garanteaza o pregatire profesionala pentru gestionarea flotei de vehicule, de recrutare si examinare a soferilor, de asigurare a conformitatii legale si de monitorizare a calitatii serviciilor oferite. 

Care este rolul unui manager transport taxi?

Prin termenul de manager de transport in regim taxi se intelege un profesionist angajat de o companie autorizata de transport in regim de taxi care are un rol activ sa organizeze si sa gestioneze zilnic activitatile de transport ale companiei, avand ca obiectiv atat eficienta operationala, cat si satisfactia clientilor.

Pentru ca o persoana fizica angajata a unui transportator autorizat (persoana juridica sau asociatie familiala) sa poata conduce permanent si efectiv activitatile de transport in regim de taxi ale acestuia trebuie sa obtina un atestat pentru manager taxi si inchiriere, in conformitate cu prevederile art art. 11 din Legea nr. 38/2003.

Atestate profesionale: curs manager transport taxi si inchiriere

Pentru a putea obtine atestarea de manageri transport taxi sau inchiriere, este nevoie sa urmezi cursuri auto si sa absolvi examenul autorizat de Ministerul Transporturilor. Certificatul de atestare este esential pentru a desfasura legal activitati de conducere si administrare in industria taximetriei.

Documentul oficial emis de autoritatile competente garanteaza calificarea si indeplinirea cerintelor necesare pentru a conduce efectiv activitatea de transport rutier in regim de taxi si inchiriere. Procesul de obtinere a unui atestat pentru gestionarea activitatilor de transport rutier de persoane in regim de taxi implica indeplinirea unor criterii si formalitati specifice. 

Conditiile impuse pentru sustinerea examenului si obtinerea atestatului:

  • trebuie sa fii absolvent de liceu (finalizarea celor 12 clase)
  • trebuie sa fii declarat apt din punct de vedere psihologic

Candidatul trebuie sa demonstreze cunostinte adecvate despre reglementarile si legile aplicabile in domeniul taximetriei, sa detina experienta relevanta in industrie si sa indeplineasca cerintele de integritate si moralitate. 

Manager taxi acte necesare: 

Conform reglementarilor impuse de A.R.R, pentru a deveni manager de taxi in Romania, ar trebui sa te asiguri ca incluzi in dosar actele necesare:

  • copie dupa cartea de identitate
  • fisa tip de inscriere
  • copie dupa diploma de liceu sau bacalaureat
  • certificatul de cazier judiciar fara inscrisuri
  • declaratie pe propie raspundere privind resedinta pe teritoriul Romaniei

Durata cursurilor de pregatire

Dupa depunerea unor acte necesare manager transport taxi, cursurile pentru pregatirea persoanelor in vederea obtinerii atestatelor au o durata de 30 de ore si sunt puse la dispozitie de scoala noastra auto. 

Examen atestat manager taxi sau inchiriere

Examenul de atestat manager pentru transportul in regim de taxi consta intr-o singura proba de 60 de intrebari pe calculator, la care trebuie sa raspunda intr-un timp de 60 de minute. Fiecare intrebare are 4 variante de raspuns, dintre care doar una este corecta. Pentru a promova examenul, candidatii trebuie sa raspunda corect la cel putin 70% din intrebari.

Certificatul de pregatire profesionala obtinut de managerul de transport in urma examenului este valabil timp de 10 ani si are recunoastere doar pe teritoriul Romaniei.

Rezultatele examenului sunt comunicate candidatilor in aceeasi zi in care a avut loc examenul. In cazul contestatiilor ulterioare, candidatii trebuie sa depuna cererea la sediul ARR (Autoritatea Rutiera Romane) in termen de 3 zile de la primirea rezultatului.

Taxe atestare manageri transport taxi 

  • taxa examen in valoare de 67 lei
  • taxa eliberare atestat in valoare de 64 lei

Atat taxa examenelor tehnice, cat si cea pentru eliberarea atestatelor se platesc in contul ARR  de la Trezoreria sectorului 5. Pentru eliberarea certificatului este necesara si o fotografie color a cartii de identitate.

Mentiuni:

- NU SE APLICA REDUCERE LA REDUCERE. REDUCERILE NU SE CUMULEAZA!

- REDUCERILE SE APLICA LA TOATE CATEGORIILE, EXCEPTIE FACAND: CAT. VIP, CAT. B1 SI CAT. CU INSTRUCTOR PREFERENTIAL

- PENTRU A BENEFICIA DE OFERTE, FISA MEDICALA SI TESTUL PSIHOLOGIC TREBUIE FACUTE PRIN INTERMEDIUL SCOLII.