Instructori de conducere auto Scoala TEO

1. Instructori de conducere auto   Autorizare

Pret: 590

2. Instructori de conducere auto   Reautorizare

Pret: 490

Atestat instructor auto - Atestare profesionala instructori de conducere auto

Vino sa fii parte din comunitatea invingatorilor la Scoala de soferi TEO! Obtine atestatul profesional de instructor auto si pregateste-te sa instruiesti viitori soferi prin predarea conducerii preventive pe drumurile publice. Examenul de instructori de conducere auto poate fi sustinut doar de persoanele care au absolvit un regim de invatamant superior de lunga durata.

Pentru a dobandi o atestare pentru specialitatea de instructor auto calificat, trebuie in primul rand sa ai rabdare si tact in relatia cu elevii, deoarece acestia pot fi stresati sau anxiosi in timpul lectiilor de conducere.

Trebuie sa ai cunostinte solide, atat teoretice, cat si practice, despre legile si regulile de circulatie si sa ai o experienta practica adecvata in conducere. In plus, trebuie sa fii capabil sa evaluezi capacitatea elevilor tai de a conduce in siguranta si sa le oferi feedback constructiv.

Un alt aspect important este capacitatea de a inspira incredere si autoritate elevilor tai pentru a-i ajuta sa dobandeasca incredere in abilitatile lor de conducere. In plus, este important sa fii capabil sa lucrezi cu oameni de diferite personalitati si niveluri de experienta in conducere. 

Conditii obtinere atestat instructor auto

Pentru a deveni instructor auto si a obtine atestatul profesional, este important sa indeplinesti anumite cerinte si sa ai anumite calitati. Acestia sunt pasii pe care trebuie sa ii indeplineasca candidatul pentru atestatul de instructor auto:

 • sa aiba varsta minim legala de 25 de ani pentru a incepe cursul
 • sa detina permis de conducere valabil pentru minim categoria pentru care solicita atestarea de cel putin 5 ani
 • sa nu fi fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca de suspendare la exercitarea dreptului de conducere a autovehiculelor în ultimele 6 luni, sau de doua ori in ultimii 10 ani pentru consum de alcool
 • sa nu fi avut anulat permisul de conducere in ultimii 10 ani;
 • sa fie apt din punct de vedere medical si psihologic pentru desfasurarea activitatii respective
 • cazier judiciar fara inscrisuri

Acte necesare pentru obtinerea atestatului de instructori auto

Pentru a putea obtine atestatul profesional ARR de instructor auto, este necesar sa indeplinesti anumite conditii si sa depui anumite acte. Iata o lista a actelor necesare:

 • Copie dupa actul de identitate
 • Copie dupa permisul de conducere
 • Cazier judiciar 

Acest document este necesar pentru a demonstra ca nu ai antecedente penale printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru o infractiune la regimul circulatiei pe drumurile publice.

Atestatul de instructor auto nu poate fi obtinut de persoane care au savarsit fapte penale de omor, lovire sau vatamare cauzatoare de moarte, vatamare corporala grava, talharie, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea linistii publice, viol, lipsire de libertate in mod ilegal, luare sau dare de mita, trafic de influenta, trafic sau consum de droguri, daca nu a intervenit reabilitarea sau amnistia.

 • Cazier auto -  care sa ateste ca nu ai suspendari de doua ori de la data obtinerii permisului de conducere pentru consum de alcool sau droguri
 • Aviz medical 
 • Aviz psihologic 
 • Diploma de bacalaureat legalizata 
 • Achitarea taxei de examinare in valoare de 67 de lei 

Durata de pregatire pentru atestate profesionale instructor auto

Pregatirea pentru obtinerea atestatului de instructor auto se imparte in trei specializari:

 • examen de autorizare
 • examen de reautorizare
 • examen de extindere

Pentru a obtine atestatul de autorizare, trebuie sa urmezi un curs de pregatire de 120 de ore, care include atat partea teoretica, cat si partea practica. In ceea ce priveste partea teoretica, aceasta include informatii din suporturile de curs despre legislatia rutiera, mecanica auto, psihologie si pedagogie. Partea practica consta in sesiuni de conducere cu elevi, unde iti vei dezvolta abilitatile de a-i invata pe ceilalti cum sa conduca.

Cursul de reautorizare se axeaza pe aspectele practice ale meseriei de instructor auto si presupune pregatirea candidatului care deja a obtinut atestatul de instructor in vederea imbunatatirii abilitatilor dobandite. Durata cursului este de 30 de ore.

Cursul de extindere este comprimat intr-un numar de 20 de ore, iar instructorul auto se concentreaza pe o anumita categorie de vehicule, cum ar fi cele pentru transportul marfurilor periculoase (categoria C) sau cele pentru transportul persoanelor (categoria D).

In general, cursurile de pregatire sunt structurate intr-un mod interactiv, cu discutii, prezentari si exercitii practice. Examinarea este sustinuta si organizata de catre Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, intreaga procedura fiind supervizata de catre o comisie specializata.

Examen atestare profesionala

Candidatul care doreste sa obtina atestatul profesional de instructor auto trebuie sa treaca prin doua probe de examinare. Prima proba este cea scrisa, care are un caracter eliminatoriu si are drept scop verificarea cunostintelor regulilor de circulatie si cunoasterea autovehiculului.

Aceasta examinare consta intr-un test tip grila cu 60 de intrebari, care trebuie rezolvate in 60 de minute. Pentru a promova examinarea, candidatul trebuie sa raspunda corect la cel putin 48 de intrebari din testul grila.

A doua proba este o examinare practica in trafic, care are o durata de 30 de minute si este destinata evaluarii cunostintelor, competentelor si capacitatilor pedagogice necesare desfasurarii procesului de pregatire practica. Pentru a promova examinarea practica, candidatul trebuie sa obtina calificativul admis.

 

Mentiuni:

- NU SE APLICA REDUCERE LA REDUCERE. REDUCERILE NU SE CUMULEAZA!

- REDUCERILE SE APLICA LA TOATE CATEGORIILE, EXCEPTIE FACAND: CAT. VIP, CAT. B1 SI CAT. CU INSTRUCTOR PREFERENTIAL

- PENTRU A BENEFICIA DE OFERTE, FISA MEDICALA SI TESTUL PSIHOLOGIC TREBUIE FACUTE PRIN INTERMEDIUL SCOLII.PARTENERI