Atestate Profesionale Auto

Documente oficiale care certifica aptitudinile si cunostintele unui sofer pentru o anumita categorie auto poarta numele de atestate profesionale. Acestea sunt eliberate de catre autoritatile competente si recunoscute la nivel national si/sau international si, de regula, sunt necesare pentru transportul rutier de marfuri sau persoane.

TEO, printre altele, este o scoala atestate profesionale care iti poate garanta obtinerea unui atestat profesional de conducere. Cei mai multi soferi opteaza pentru calificare ADR cisterne sau ADR colete, insa la noi ai acces la cate un profesor specializat pe tipurile de atestate auto care te intereseaza.

Atestat profesional de conducere la Scoala TEO 

Atestatele profesionale nu sunt neaparat pentru domeniul transporturilor rutiere. Exista mai multe tipuri de atestate profesionale auto, cum ar fi atestatele de conducator auto profesionist, atestatele de manageri transport sau atestatele de instructor auto.

In schimb, toate categoriile atestatelor profesionale confirma competentele profesionale specifice necesare pentru a exercita o anumita activitate in cadrul domeniului transportului rutier de marfa sau persoane. La fel ca in vederea obtinerii permisului de conducere, si in cazul atestatelor profesionale, conducatorii auto trebuie sa sustina un examen special.

Examenul difera de la o categorie la alta. Prin urmare, pentru a obtine atestare profesionala, conducatorii auto care efectueaza transport de marfa sau persoane vor trebui sa indeplineasca anumite conditii si sa promoveze un examen teoretic, dar si practic.

Prin intermediul examenului sustinut in cadrul orelor la scoala de soferi ei isi vor atesta competentele si cunostintele pentru a putea exercita respectiva activitate. De asemenea, pentru mentinerea valabilitatii atestatelor profesionale (atestate ADR sau ARR), este necesara obtinerea periodica a unor puncte de formare profesionala continua.

Categorii de Atestate Profesionale

Dincolo de faptul ca ai nevoie de pregatire si sa promovezi etapa de examinare propriu-zisa, aceste atestate profesionale sunt destinate anumitor categorii auto. Urmeaza sa detaliem fiecare tip de atestat profesional in parte:

  • Atestatul pentru transport marfa: pentru conducerea vehiculelor de transport marfa cu o masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone

  • Atestatul pentru transport persoane: pentru conducerea vehiculelor de transport persoane cu o capacitate mai mare de 9 locuri (inclusiv locul soferului)

  • Atestatul pentru transport marfuri periculoase: pentru conducerea vehiculelor care transporta marfuri periculoase

  • Atestatul pentru transport agabaritic: pentru conducerea vehiculelor care depasesc limitele maxime ale gabaritului legal stabilit

  • Atestatul pentru transport pe platforma: pentru conducerea vehiculelor pe platforma sau a vehiculelor care transporta alte vehicule

  • Atestatul pentru transportul de animale: pentru conducerea vehiculelor care transporta animale

  • Atestatul pentru transportul de persoane cu handicap: pentru conducerea vehiculelor care transporta persoane cu handicap

Scoala Atestate Profesionale Auto

Daca alegi sa faci cursuri speciale cu instructori auto specializati la Scoala de soferi TEO, te asiguram in scris ca vei obtine studii de caz, pregatire specializata pentru examinarea propriu-zisa. Inscrie-te online la cursurile noastre pentru oricare categorie auto doresti de la C la D sau pentru atestatele regim de taxi, CPI persoane sau CPC persoane. 

La noi gasesti o varietate de optiuni cand vine vorba de obtinerea atestatului profesional dorit! Pregatirea, in functie de caz se face in poligonul propriu, de care beneficiezi in mod gratuit in cadrul pachetului tau de cursuri auto. Pe timpul scolii, lectiile in poligonul propriu pot fi folosite de cel putin 2 ori. 

Pret Atestate Profesionale

La o simpla cautare in ordine aleatorie, vei vedea ca scoala de soferi TEO propune preturi corecte pentru toate categoriile auto de atestate profesionale. Te invitam sa descoperi oferta noastra online si sa alegi pretul corect pentru obtinerea atestatului profesional in functie de categoria auto dorita! 

PARTENERI